Etusivu     B2B-palvelut     Tuotteita kotiin     Autoja nettikaupasta     Rakennustarvikkeet     Uusi tekniikka     Musiikki     Hakukoneet     Muoti ja vaatteet     Matkailu     Kuntoilu ja lisäravinteet     Hautauspalvelut     Remontointi     Kiinteistöt     Teatteria     Järjestyksenvalvonta    

 

Remontointi


 

 
Myös kaikenlainen remontointi on siirtynyt hyvin paljon nettiin myös palvelupuolella. Erilaisilla sovelluksilla voidaan tehdä laskelmia menekistä, suunnitella tulevaa rakennuskohdetta, laskea kustannuksia ja lopuksi vaikka hakea rahoitus rakennusprojektille ja tilata tarvikkeet sekä rakennusmiehet työmaalle.
Jos kyseessä on vanhan rakennuksen remontointi niin yksi huomioitava asia on asbesti sekä sen esiintyminen. Tällaisissa tapauksissa täytyy aina ensin tehdä asbestikartoitus. Sen saa tehdä vain siihen pätevöitynyt henkilö. Sekä asbestikartoitus että asbestipurku ovat luvanvaraista toimintaa. Lisää tietoa aiheesta löytyy www.asbestikartoitus.pro. Mutta vaikka kuinka paljon etsit tietoa aiheesta niin täytyy muistaa, että varsinaiset työt täytyy jättää ammattilaisille. Niitä löytyy eri puolilta Suomea, kuten esim www.vsep.fi/ ja www.asbestos.fi.
Rakentaminen on yleinen termi, joka tarkoittaa taidetta ja tieteen muodostaa esineitä, järjestelmiä tai järjestöjä. Se on latinankielistä rakennetta (yhteisestä ja kasvanut) ja vanhan ranskalaisen rakentamisen. Rakennusta käytetään verbinä: rakennustoiminta ja substantiivi: rakennuksen rakentaminen, rakenteen luonne. Rakennetyyppi: Amerikkalaisessa lämpöhapettimen teollinen kokoonpano. Yhdysvaltain laivaston henkilökunnan Afganistanin asevoimien asuntorakentaminen Yleensä rakennustyöt ovat kolme: rakennukset, infrastruktuuri ja teollisuus. Rakennusrakentaminen on edelleen edelleen jaettu asuinrakennuksille ja muille kuin asuinalueille (kaupallinen / institutionaalinen). Infrastruktuuria kutsutaan usein raskaksi siviili- tai raskasrakenteeksi, johon kuuluu suuria julkisia töitä, padot, sillat, valtatiet, rautatiet, vesi tai jätevesi ja hyödyllisyysjakelu. Teolliseen rakentamiseen kuuluvat jalostamot, prosessikemikaalit, sähköntuotanto, tehtaat ja tuotantolaitokset. On myös muita tapoja katkaista teollisuus aloille tai markkinoille.
Rakentamisessa tarvitsee aina myös käsityökaluja, vaikka nykyään paljon tehdäänkin koneellisesti. Vasaran ja sahan lisäksi yksi tärkeä työkalu jokaisella remonttimiehellä on puukko. Tavallisten halpis -puukkojen lisäksi voi hankkia itselleen koristeeksi hienomman käsintehdyn puukon vaikka netistä. Toinen vaihtoehto yksilöllisen puukon hankkimiseen on tehdä se itse. Netistä voi tilata tarvikkeet puukon tekemiseen: puukon kahvamateriaalit, tuppimateriaalit, helat ta terät.
Rakentamisessa on myös paljon sellaisia haastavia työvaiheita, jotka on syytä jättää suosiolla ammattilaisille. Sähkö- ja putkitöiden lisäksi tällaisia ovat mm. valaistussuunnittelu ja valaisimien asennus. Tietysti helpommat lamput jokainen voi kiinnittää itsekin. Lakihan sanoo, että esim tavallisen kattolampun sokeripala-asennukset saa jokainen tehdä itse kunhan sulake on irroitettu ensin eli että piuhoihin ei tule virtaa.
Samoin yksi hyvin haastava projeksti useampikerroksisissa rakennuksissa on portaiden rakentaminen. Portaat elikkäs rappuset on sen verran haastava ja riskialtis kohde, että parempi antaa aina ammattilaisten tehtäväksi. Jos portaat pettävät kulkijan alta niin seuraukset voivat olla vakavat.
Lopuksi jokaisella rakennustyömaalla tehdään aina kunnollinen loppusiivous. Ja eihän sitä siivousta voi jättää pelkästään viimeisenä tehtäväksi vaan kyllä koko projektin ajan täytyy huolehtia siivouksesta, kunnollinen rakennussiivous on oleellinen osa onnistunutta projektia. Jos rakennussiivous ei toimi niin loukkaantumisten riski kasvaa suureksi, mikä varmasti hidastaa projektia ja lisää rakentamisen kustannuksia. Rakennussiivousta ja loppusiivous -palveluja tarjoaa www.pro-puhdistus.com/. Joskus varsinkin vanhojen kohteiden remontoinnissa törmätään myös homeeseen eli rakenteista löytyy mikrobikasvustoja. Tällöin on tarpeen selvittää homeen laatu ja purkaa kaikki rakenteet, joista hometta löytyy. Sitten on vuorossa kunnollinen homesiivous. Tällaisiinkin kannattaa hankkia kunnollinen homepuhdistus -palvelu joltain erikoispuhdistuksia tekevältä yritykseltä kuten www.pro-puhdistus.com/palvelut/. Home on kuitenkin sellainen vaara terveydelle, että sen kanssa ei pidä kenenkään rakennusalan ihmisen leikkiä, eikä myöskään amatöörin.
 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2002-2016 Yhteystiedot: ReCom Network, 00100 Hki, recomnetwork@recomnetwork.org