Etusivu     B2B-palvelut     Tuotteita kotiin     Autoja nettikaupasta     Rakennustarvikkeet     Uusi tekniikka     Musiikki     Hakukoneet     Muoti ja vaatteet     Matkailu     Kuntoilu ja lisäravinteet     Hautauspalvelut     Remontointi     Kiinteistöt     Teatteria     Järjestyksenvalvonta    

 

Teatteria


 

 
Teatteri on asia, jota ei kyllä voi nettiin siirtää. Se pitää kokea paikan päällä. Asuitpa sitten missä päin Suomea tahansa niin kyllä kohtuullisen matkan päästä löytyy aina joku teatteri. Teatteritarjontaan Lappeenrannassa voi tutustua osoitteessa teatterimatka.fi/lappeenranta/. Jos taas asut Kouvolan suunnalla niin läheisen teatteritarjonnan löydät teatterimatka.fi/kouvola/. Improvisaatio on ollut teatterin johdonmukainen piirre, kun kuudennentoista vuosisadan Commedia dell'arte tunnustettiin ensimmäiseksi improvisaatiomuodoksi. Nobel-palkinnon voittaja Dario Fo ja väkijoukot, kuten Upright Citizens Brigade improvisational teatteri, ovat edelleen kehittymässä monien erilaisten purojen ja filosofioiden kanssa. Keith Johnstone ja Viola Spolin tunnustetaan ensimmäisenä improvisaation opettajina nykyaikana. Johnstone tutkii improvisaatiota vaihtoehtona käsikirjoitetuille teattereille ja Spolin ja hänen seuraajansa tutkivat improvisaatiota pääasiassa työkaluna dramaattisen työn tai taitojen kehittämiseen tai tilan komedia. Spolin kiinnostui myös siitä, miten oppimisimprovisaation prosessi soveltui ihmisen potentiaalin kehittämiseen.  Spolinin poika Paul Sills suositteli improvisoivaa teatteria teatterin taiteelliseksi muodoksi, kun hän perusti. kuten sen ensimmäinen johtaja, toinen kaupunki Chicagossa. Suomessa yksi vanhimmista ryhmämuotoisista teattereista on KOM-teatteri, sen ohjelmisto löytyy teatterimatka.fi/kom-teatteri/. Jos taas puhut mieluummin ruotsia niin kannattaa katsoa Lilla Teatern tarjonta osoitteesta teatterimatka.fi/lilla-teatern/.
Dramaattinen teoria Kyläjuhla, jossa teatteriesitys noin 1600. Teatteri on ollut tärkeä osa ihmiskulttuuria jo yli 2500 vuotta, ja se on kehittänyt laajan valikoiman erilaisia teorioita ja käytäntöjä. Jotkut liittyvät poliittisiin tai hengellisiin ideologioihin, kun taas toiset perustuvat puhtaasti "taiteellisiin" huolenaiheisiin. Jotkut prosessit keskittyvät tarinaan, jotkut teatterista tapahtumana ja jotkut teatterista katalysaattorina yhteiskunnallisessa muutoksessa. Klassinen kreikkalainen filosofi Aristoteles, hänen perinnöllisyytensä, Poetics (s. 335 BCE) on aikaisintaan hengissä oleva esimerkki ja sen argumentit ovat vaikuttaneet teattereihin aina siitä lähtien. Siinä hän kertoo siitä, mitä hän kutsuu "runoksi" (termi, joka kreikassa tarkoittaa kirjaimellisesti "tekemistä" ja johon tässä yhteydessä kuuluu draama-komedia, tragedia ja satyrinsoitto sekä lyriikka runo, eeppinen runous, ja ditirambi). Hän tutkii "ensimmäiset periaatteet" ja tunnistaa sen lajityypit ja peruselementit; hänen analyysi tragediansa muodostaa keskustelun ytimen. Komediaa ja draamaa jos haluat enemmän tutkia niin kannattaa vilkaista www.flashtoon.org/page15.php. Sieltä löytyy sopivaa ohjelmistoa lapsille ja aikuisille.
 

 


 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2002-2016 Yhteystiedot: ReCom Network, 00100 Hki, recomnetwork@recomnetwork.org