Etusivu     B2B-palvelut     Tuotteita kotiin     Autoja nettikaupasta     Rakennustarvikkeet     Uusi tekniikka     Musiikki     Hakukoneet     Muoti ja vaatteet     Matkailu     Kuntoilu ja lisäravinteet    

 

B2B-palvelut eri kauppapaikoissa 

 
 
Kun vertaillaan perinteistä myymälää ja nettikauppaa niin huomattava ero on siinä, mitä palveluja nämä vaihtoehdot tarvitsevat muilta yrityksiltä. Perinteinen kauppa esimerkiksi käyttää lähes poikkeuksetta vartiontiliikkeen ja siivousyrityksen palveluja, mutta nettikauppa ei tällaisia tarvi. Siinä tulee jo iso säästö, kyllähän esimerkiksi jatkuva vartiointi Helsinki -seudulla kustantaa jo huomattavan summan rahaa verratuna siihen, että nettikaupan ei tarvitse tällaista menoerää miettiä. Sen sijaan nettikauppahan tarvii hyvät logistiikkapalvelut, jotta se saa tuotteet toimitettua asiakkailleen. Ja tarvittaessa palautukset ja reklamaatiot takaisin itselleen asiakkailta. Tällaisia palveluja ei kivijalkakauppa tarvi, siellähän asiakkaat hoitavat tämän puolen.
Entä sitten markkinointi ? Perinteisen myymälän suurin päämäärä on saada ihmiset sisään kauppaan. Toki nämä tarvitsevat myös kävijöitä verkkosivuilleen, mutta se on kuitenkin toissijainen asia, koska nettisivujen kävijä ei ole vielä kaupassa sisällä tekemässä ostoksia. Nettikauppa sen sijaan elää pelkästään siitä, että verkkokaupassa on kävijöitä.
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2002-2016 Yhteystiedot: ReCom Network, 00100 Hki, recomnetwork@recomnetwork.org