Etusivu     B2B-palvelut     Tuotteita kotiin     Autoja nettikaupasta     Rakennustarvikkeet     Uusi tekniikka     Musiikki     Hakukoneet     Muoti ja vaatteet     Matkailu     Kuntoilu ja lisäravinteet     Hautauspalvelut     Remontointi     Kiinteistöt    

 

Rakennustarvikkeet netistä ?


 

 

Perinteinen rautakauppakin on alkanut pikkuhiljaa siirtymään nettikaupan puolelle, mutta kyllä kivijalkakaupoissakin vielä ostajia riittää. Suuremmat erät on muutenkin joutunut tilaamaan erikseen rautakaupasta ja lisäksi vielä erillisen kuljetuksen niille isommalla kalustolla, joten siinä ei ole isoa eroa, tilaako isomman lastin rakennustarvikkeita perinteisestä kaupasta vai netistä. Nettitilauksissa on yleensä isot toimituskulut, koska rakennustarvikkeet ovat yleensä suuria ja painavia. Toisaalta taas perinteisen kaupan kuluja lisäävät kaikenlaiset kulut, joita tulee kaupan olemassa olosta. Yksi suuri menoerä on esimerkiksi isännöinti. Sen olemassa oloa ei juurikaan huomaa silloin kun isännöinti toimii, mutta jos isännöitsijä ei  osaa hommaansa niin silloin aletaan hyvin nopeasti pohtimaan isännöintitoimiston vaihtamista. Alan palveluja tarjoavat mm. http://kiinteistotarina-isannointi.fi ja Isännöinti Seinäjoki KMN- Palvelut www.kmn.fi. Mutta pitää myös muistaa, että asiakkaiden kannalta on erittäin tärkeää että kiinteistö on hyvin hoidettu. Rähjäisessä kiinteistössä, jossa vielä pihakin on hoitamatta, ei kukaan asiakas halua asioida toista kertaa.
Sisustuksellisesti merkittävät tavarat monesti hankitaan myös kivijalkamyymälästä. Kyllä esimerkiksi keittiön ovet, kaakelit ja laminaatit mielellään halutaan nähdä livenä ennen ostoa. Toki sisustamisessa ja rakentamisessa on paljon sellaista tuotetta ja palvelua, joita ei voi netistä edes tilata. Yksi hyvä esimerkki näistä on portaat. Ne pitää kuitenkin aina mitoittaa tarkasti asunnon mukaan ja pienikin heitto mitoissa saattaa aiheuttaa sen että portaat eivät ole tukevat ja alkavat hyvin pian nitisemään ja natisemaan. Tuollainen on hyvin ärsyttävät ominaisuus rappusissa, varsinkin jos ne ovat ihan uudet ja uudessa talossa. Tämän vuoksi moni portaiden tekijä haluaa itse käydä paikan päällä mittaamassa porrasaukon ja tehdä portaat sen mukaan. Toki portaiden tekijät markkinoivat itseään verkossa, mutta varsinaista nettikauppaa ei kovin moni ylläpidä. Tyylikkäitä portaita tekee esim www.pihlavamaki.fi.
Toinen palvelu, jota ei oikein voi nettikaupasta tilata, on sisustussuunnittelu. Kyllä suunnittelijan pitää tulla paikan päälle katsomaan sisustettavaa kohdetta ja siltä pohjalta hän laatii sisustussuunnitelman. Aika vaikea olisi kuvitella, että joku tilaisi nettikaupasta sisustussuunnittelun ihan vaan lisäämällä sopivan tuotteen ostoskoriin ja sitten kassalle. Kaiken lisäksi olisi aika vaikea määritellä sisustussuunnittelun hinta näkemättä taloa, jota lähdetään sisustamaan. Toki sisustussuunnittelijat markkiinoivat myös itseään netissä ja esittelevät tekemiään sisustuksia, mutta kyllä varsinainen työ alkaa asiakkaan luona käymisellä ja sitten lasketaan sisustussuunnitelun hinta ja aloitetaan työt. Tyylikkäitä sisustuksia ja palvelun hintaa voi katsella vaikka Chilli Sisustus -sivuilla.
Yksi merkittävä osa rakennusprojekteissa on myös kiirehankinnat. Usein työt jäävät seisomaan kun jotain puuttuu ja se on saatava nopeasti, jotta työt rakennustyömaalla pääsevät jatkumaan. Tällöin ei ole aikaa odottaa, että nettikaupasta tilattu tavara tulee muutaman päivän päästä. Tällaisissa tapauksissa kannattaisi miettiä varaston vuokrausta, jotta voisi hankkia kerralla kaikki rakennustarvikkeet eikä tarvisi tuhlata aikaa ja rahaa kiirehankintoihin. Varasto vuokraus tietysti maksaa, mutta tuo raha luultavasti tulee takaisin, kun rakennustyöt sujuvat jouhevammin. Erään kaverin alaa on asunnon myynti Tampere -seudulla ja kertoi, että siellä moni rakentaja vuokraa varastotilaa rakennusajaksi, tällöin asunnon rakentaminen sujuu nopeammin ja vanhan asunnon myynti voidaan aloittaa aiemmin. Varmaan tätä tehdään muuallakin kuin Tampereella. Jos silltä suunnalta etsit kiinteistönvälittäjää niin kannattaa katsoa https://kiinteistotarinalkv.fi/. Toinen hyvä puoli tuossa varaston vuokrauksessa on paikkojen pysyminen siistinä. Siivouspalveluja pyörittävä serkkupoika Raisiossa sanoi, että paljon mukavampi siivota koteja, joissa on vain ne tavarat, joita tarvitaan viikottain. Jos tuollainen siivous Raisio -nimisessä paikassa toimii niin varmaan toimisi sama kuvio siivouksessa muuallakin.
 
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2002-2016 Yhteystiedot: ReCom Network, 00100 Hki, recomnetwork@recomnetwork.org